Google Adsense Ada Kemajuan (2010)

Udah Sekitar seminggu, ada email dari Mbah Google. Google bilang ada yang baru di Adsense pas baca-baca dan login ke account Adsense ternyata tampilan Google Adsense sekarang jadi baru. Yang baru dari Tampilan dan pengaturan Adsense ini diantaranya yaitu sekarang pake Ajax.

Tidak mau kalah dengan facebook yang banyak menggunakan ajax daripada html na, sekarang google meluncurkan pengaturan dan tampilan di admin area adsense tersebut. Pas dicoba di klik demi klik ternyata lumayan enak juga. Mereka Bilang ini masih Beta (Mungkin masih masa percobaan).

Semoga saja untuk kedepan-depannya tambah gampang deh cara ngatur Google Adsense ini agar yang Newbie juga dapat lebih mudah memanfaatkannya soalnya bagaimanapun juga Adsense bisa nambah uang saku mingguan untuk Newbie, seperti saya misalnya yang gak nyampek $ 1000 sebulan. hehheh… Dan semoga saja dalam pendaftaran juga gak seribet masa sekarang dan isi webnya juga diperbolehkan dalam Bahasa Indonesia atau bahasa daerah seperti Bahasa Suda atau Bahasa Jawa :D. Ya mudah mudahan saja deh…

Isi Email dari Google:

Hello,

Last week we began rolling out the new AdSense interface in beta to all of our publishers, and wanted to let you know that it has been enabled for your account. Inspired by direct feedback from you, our publishers, the new interface includes features designed to help you make more money with AdSense by giving you more actionable performance data, offering you more control over the ads that appear on your sites, and helping you manage your account more efficiently. The new interface makes it easy to quickly see your earnings and payment information, find relevant features, and make changes to your account.

In addition to a visual redesign of your AdSense account, some of the new features include:

  • More data: You can now run detailed performance reports by ad type, ad size, ad unit, targeting type, and bid type for total earnings and other metrics by day, week, or month in addition to over a custom date range.
  • Graphical performance reports: Quickly view earnings and other reporting metrics in a graphical format.  You can easily compare performance over time and view metrics like impressions, clicks and earnings all in one graph.
  • Easier-to-use controls: You can find all of the ad controls, including our revamped ad review center, in one place – under the “Allow & block ads” tab. Additionally, you can now search for ads in the ad review center by ad type, keyword, URL, or ad network, and choose to allow or block them.
  • Integrated help and online resources: Easily find answers to your questions when you need them, with a help box now appearing on every page. You can also easily find updates and optimization tips on the newly redesigned Resources page, which now includes feeds from the Inside AdSense blog, videos from the YouTube channel, and tweets from AdSense.
When you sign in to your AdSense account at http://www.google.com/adsense, you’ll see the current interface you’re familiar with and a “Try the new AdSense interface beta” link in the upper right-hand corner of your screen. Clicking this link will bring you to the new interface.Visit http://www.google.com/ads/newadsenseto check out our Getting Started guide, view our video series and learn more about some of the features in the new interface.Please keep in mind that certain features in the current AdSense interface may not be available yet in the new version, and you can switch between the two versions at any time.  More information is available at https://www.google.com/adsense/support/as/bin/answer.py?answer=164489, and we’ll be sure to announce any updates on this page.

If you need help with the new interface at any time, please visit https://www.google.com/adsense/support/as/bin/topic.py?hl=en&topic=25399.

Sincerely,

The Google AdSense Team


Artikel Lainnya

Comment

  1. Nice post kang….

    Sepertinya earning nya gede itu yang diburamin. Ada tips nggak kang buat maksimalin penghasilan di adsense?

  2. Rega Budi Arfian says:

    mau tanya…
    umumnya kan kalo adsense google kalo udah mencapai $100 secara otomatis bisa di ambil dengan berupa cek…

    nah yang saya tanyakan… dimana kita bisa mengambil cek tersebut (yang dikirim ads Google) ??

    1. Kang Sawul says:

      masuk aja ke panel adsense, nanti klik aja yang ada tulisan minta dibayar, nanti kiriman cek-nya dikirim ke alamat waktu kita dikirim nomor PIN.

  3. dwi says:

    Daftar Adsense tapi habis pasang iklan kok blank ya alias kosong? ada yang paham atau info mungkin. Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *